Draperii stilate

Noțiunea de draperii stilate este destul de echivocă.  Căci și noțiunea de stil diferă de la o persoană la alta. Dacă abordăm tema modei, atunci asupra ei se poate de discutat foarte mult timp și oricum fiecare va rămâne la părerea proprie. Deoarece moda – este un lucru contradictoriu și imprevizibil. Ea ne interesează indiferent de timp sau de vârsta noastră.

 

Dacă Dvs. încercați să fiți mereu la curent cu ultimele tendințe ale modei, pregătiți-vă pentru o urmărire permanentă a noilor soluții ale designerilor. În timpul de față, pot fi satisfăcute orice capricii în ceea ce ține de decorul ferestrelor.

La alegerea unei garnituri perfecte de draperii, este important să studiați toate variantele posibile de decorare a ferestrelor Dvs. și să elaborați cel puțin câteva schițe. Este cum ar fi să alegeți o nouă coafură: e puțin probabil că Vă veți opri la prima variantă, Dvs. veți dori să mai vedeți încă una, pentru a Vă asigura, care dintre modele vi se potrivește cel mai bine. Același lucru se întâmplă și la selectarea modelelor de draperii.

Tipurile de draperii moderne pot fi clasificate în câteva categorii esențiale:

  • Clasice
  • Japoneze
  • Romane
  • Austriece
  • Franceze
  • Storuri

Nuanțele de modă ale designului modern de draperii:

- storurile și jaluzelele-plisse: draperiile de tip roletă pot  fi utilizate în combinație cu jaluzelele sau cu alte draperii mai dense.

- fusion: combinarea îndrăzneață a stofelor de diferite culori, facturi și stiluri. Draperiile pot fi cusute nu doar din diverse tipuri de țesături, dar și să conțină mai multe tendințe ale stilului.

- utilizarea pentru coaserea țesăturilor la modă: câte țesături nu ar exista pentru crearea draperiilor frumoase, actuale oricum rămân mereu – trăsăturile naturale și ecologice ale stofelor. Probabil, că aceste țesături naturale nu sunt chiar ușor de întreținut, însă acestea vor putea cel mai bine să creeze o atmosferă irepetabilă de confortabilitate în casă. De asemenea, în pofida asortimentului larg al draperiilor, în vogă până acum rămân a fi și draperiile din tul.

- țesăturile metalizate și draperiile din țesături lucioase sau țesături de tip „cameleon”: acestea sunt mai puțin ecologice, deoarece stau departe de a fi naturale.

- culoarea și desenul draperiilor: după cum se spune: „fiecare are gusturile lui”. În ultimul timp paleta de culori a țesăturilor a crescut într-atât, că uneori, la alegerea culorilor pentru stofă, pur și simplu îți fug ochii. Însă, cu toate acestea, clasica rămâne a fi la modă, și anume tonalitățile de albrastrul cerului, de bej, cafea-cu-lapte, etc. De asemenea, în prezent la modă sunt culorile indigo, violete și aurii. În ceea ce privește printurile de pe țesături, a devenit la modă tendința prezenței pe draperii a elementelor geometrice.

- designul draperiilor: în industria modei,  printre ultimele realizări au apărut: broderia manuală și la mașină pe draperii, desenele de autor, decorarea draperiilor cu mărgele, strasuri, panglici, șnururi și paiete, precum și printurile fotografice a oricăror imagini pe țesătură.

În prezent, draperiile trebuie să atragă atenția asupra lor. De aceea, experimentele sunt întotdeauna binevenite! Combinați ceea, ce nu se combină deloc. Un designer experimentat în orice moment  Vă va sfătui soluția corectă și va realiza ideea Dvs. în modul cel mai potrivit. Datorită designerului, draperiile Dvs. vor rămâne încă mult timp la modă și vor atrage privirile oamenilor. În timpul de față, moda este foarte democratică și nu ne limitează practic deloc. De aceea, alegeți draperiile care Vă plac în primul rând Dvs., care se potrivesc cu stilul și caracterul Dvs. – anume astfel de draperii vor fi la modă pentru Dvs.!

Moda, ca și femeia, este schimbătoare. Important este să rămâi tu însuți, deoarece, în pofida tuturor tendințelor modei, în vogă va rămâne mereu individualitatea noastră!